Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. szeptember 2., szerda

2015 Vegetáriánus Fesztivál Élménybeszámoló





Ismét pódium elé állhattunk, előttetek, értetek, KÖSZÖNJÜK EZT NEKTEK! Gombamód szaporodnak a vegán és vegetáriánus könyvek, receptkártyák, vegán szakértők, ami fantasztikus! Egyre többen állunk ki ezért a világért, a Földért, a békéért, és szeretetért, az állatok védelméért, az egészségért! Mert a vegánság nem csak fizikai állapot, egy ételkészítés, vagy pusztán evés, hanem egy magasabb tudatállapot, egy újfajta rezgés, elindulás is lehet a spiritualitás felé vezető ösvényen. Ezért a szellemi tudáshoz, és lelki békéhez vezető úthoz mesterek, szellemi könyvek, tanítók, szakértők álltak a standokhoz, vagy a színpadra és vártak mindenkit a szakértői szobában.


Elsősorban szeretnénk megköszönni Marton Melindának és férjének, a Vagány Vegánoknak, hogy ismét színesíthettük a programot, szakértői szobában is vendégül láthattuk az érdeklődőket, köszönjük azt a sok-sok munkát, felkészülést, amit hónapok alatt beletettek, a programok leszervezését, összeállítását, megreklámozását! Két nap, fergeteges hangulat, színes, értékes programok, profi fotós, hangosító, agilis csinos műsorvezető, operatőrök, ételkészítők, takarítók, informátorok, mosolygós hosstesek, biztonságiak, mind-mind értünk voltak! Két napon keresztül szinte non-stop mindenki beletette munkája legjavát, hogy mindenki jól érezze magát, megismerkedhessen különféle egészségvédő témával, legfőképp a vegetáriánus és vegán életmóddal. Köszönjünk mindenkinek a munkáját! Továbbá köszönjük Jakus Orsolyának, hogy mindenben segített, kérdezhettük, mehettünk hozzá, igazi kedves teremtés!

Maradéktalanul nem lehet és nem is tudok mindent közzétenni… hiszen épphogy beértünk, és kipakoltuk a standunkat, már álltak az emberek körbe minket, és mi igyekeztünk mindenkinek válaszolni, válaszolni, válaszolni…. :)

Akiket kiemelnék:




Szaluter Edit, a Kertkonyha tulajdonosa, http://kertkonyha.blog.hu/, ismét elkápráztatott minket, újdonsága: igényes vegetáriánus receptes kártyák, gyűjthetők gyűrűsmappába. Ez mellett receptes könyvek is vásárolhatók nála.



Bonifert Anna a Vegán Állatvédelem Egyesület http://veganallatvedelem.blogspot.hu/p/egyesulet.html alapítója és elnöke, aki előadásával, saját könyveivel, kóstolókkal, és hasznos játék-kvízzel ismertette meg az embereket a vegánsághoz vezető úthoz.



Bényei Erika gyógynövénykészítményeivel, kovaföld táplálék kiegészítővel, organikus zöldség-gyümölcs készítményekkel, ezoterikus könyvekkel várta az érdeklődőket. www.ezoterika22.hu



Solio olajokkal Palcsó Gábor ismertette meg az egészségre vágyókat. Ezek mind hidegen sajtolt olajok, salátákhoz tökéletesek. Gábor elárulta nekem keverten még finomabb íz kavalkádot tudunk kihozni. A legismertebbek: a lenmagolaj, tökmagolaj, mákolaj, napraforgóolaj. Különlegességként kiemelném a ribizlimag olajat, a meggymag olajat, málnamag olajat, szedermag olajat. További különlegességeiket keressétek a weblapon. http://www.solioetolaj.hu/




A Kozmosz Vegán Étterem is képviseltette magát, szejtán és falafel tekercsekkel, banános-csokis muffinokkal csillapították az emberek korgó gyomrait. Asztalukat vidám kötött tököcskék, és sárgarépa díszítette, csillagos kék terítőn, ezzel is érzékeltetve hogy valóban beléptünk a Kozmosz légterébe, az Univerzum közepébe csöppentünk! http://vegankozmosz.hu/



Levendulát szagolgathattunk és vásárolhattunk. Kaptam én is ajándékba egy csokorral, nagyon szépen köszönöm!


Vagy ha füstölő illatra vágyódtunk, lehetett vásárolni azt is.




Magyar Teozófia Társulat asztalánál különleges szellemi táplálékokat vehettünk magunkhoz. Melyek szintén lényegesek és fontosak, hogy megismerhessük önmagunkat, lényünket, működésünket, testünket, szellemünket és lelkünket egyaránt. A vegánság csak egy láb, a fejlődés útján, a többit is erősíteni kell, és nem szétválaszthatóak. Martinovich Tamás, a Magyar Teozófiai Társulat tagja elárulta születése óta vegetáriánus, ő már egy ilyen családba született bele, ez csodálatos! Ezt kívánjuk egyre több gyermeknek, és családnak! www.teozofia.hu


Találkozhattunk Dr. KV Sureshjivel, megöleltük őt. Lehetett hozzá menni életkérdésekkel, megoldandó feladatokkal. Meditációiért és tanfolyamaiért látogassatok el a www.siddhah.org weboldalra.




Kovács Böbével a fotón, ő Sureshji egyik segítője.



Lélekpillangósok ismét együtt örültek velünk, és hozták a boldogságot, a gyermeki örömteli mosolyt, hasznos könyveket, és Lélekpillangós társasjátékot is! Lehetett húzni ajándék kártyát is! Köszönöm! http://www.lelekpillango.hu/hu/fooldal.html





Imola Judit ragyogó kisugárzású hölgy várt minden kedves érdeklődőt a csillagok és szaturnuszi terítős asztalánál, érezhető volt… itt történik valami…. Judit önismereti és asztrológiai tanfolyamokat, elemzéseket tart. Elkészítheti számodra is a saját horoszkópodat. www.astrologia.hu Kaptam tőle ajándékba üveggolyót, ez járt azoknak, akik kitöltötték a kvíz-játékot. Köszönöm szépen!



Pozitív újság, az Élet Magazin főszerkesztője és tulajdonosa is jelen volt, sok értékes és hasznos pozitív újsággal, és cd-kel. Az egyik lapszámban mi is megjelentünk!  http://pozitivemberek.hu/


Nap végén végre sikerült Gittával is fotózkodni. Lénárt Gitta, a Nyers Étel Akadémia alapítója, jó pár nyers ételes könyv szerzője, a Zöldturmix Fesztivál szervezője, akitől mindannyian sokat tanulhatunk. Színvonalas előadást tartott, után pedig finom nyers étel kóstoló is volt, kókuszos sütik és nyers paradicsomos leves. Ha szeretnéd megismerni az ételeit, vagy tanulni tőle személyesen keresd meg a www.nyersetelakademia.hu/ weboldalt!



Kézzel készült kulcstartókat, kis táskákat és egyéb praktikus holmikat lehetett vásárolni, illetve vegán feliratú pólóhoz hozzájutni, a bevételt a Vegetáriánus Fesztivál létrehozói, az Egészség-Vár Alapítvány kapta meg. http://www.egeszsegvar.hu/

Rengeteg kiállító, előadó színesítette még a programot, érdemes eljönni jövőre is a Vegetáriánus Fesztiválra, illetve hasonló jellegű programokra, itt találkozhatunk egymással, örülhetünk, feltöltekezhetünk, tanulhatunk egymástól, kóstolhatunk, játszhatunk, egyszerűen jól érezzük magunkat, miközben még egy lépést megtettünk a tudatosságunk érdekében!

Végezetül mi….





Nem tudom miért, a személyes varázsunknak köszönhetően-e vagy mert jó velünk játszani, vagy mert a kis Brokkoli ismét középpontban volt és ott csücsült a meditációs cd-ken… nem is tudom miért… de nálunk mindig fullon voltak! Körbe vettek minket, és el nem engedtek! :) Rengeteg kérdés merült fel, közben játszottunk, volt kvíz-játék is, amiért fűszeres anyagot adtunk, és még ajándékba járt több e-book, előadás videók, varázstea recept, szóval ellátunk mindenkit rendesen ajándékokkal! Viszont nagyon sokan elvétették a kérdéseket! Ejnye-bejnye! :) De azért mi segítettünk! Élmény volt veletek! Köszönjük! Annyit nevettünk! Sok 1. receptes könyvet és 2. receptes könyvet is dedikáltam, egyre többen érdeklődtek a Vegán Tanfolyamra is, és a meditációs cd szín kavalkádja is vonzotta a szemeket, füleket.



Szombaton előadást tartottunk a nagy színpadon, „Izomépítés Vegán módra”, ami után rengeteg gratulációt kaptunk, amit külön köszönünk!





40 percben kevés tudom az információ, ezért folytattuk a szakértői szobában 17 órakor, kóstolóval egybekötve! Mindenki életbe maradt… :) tehát túlélték a vegán nyers kőrözöttemet, és csírákat. Dugig volt a terem délután is, az ajtóba is etettem még…. Mivel elég sűrű a téma és többen jeleztétek vasárnap, hogy nem tudtatok eljönni, illetve megszeretnétek hallgatni még egyszer, ezért ismételünk! (Programról mindenkit értesítünk hírlevélben.) Ezenkívül az előadásról készült videót is közzé fogjuk tenni!




Vasárnap vittem még egy nagy tálca lucerna és retek csírát, hamar fogyott….. :)

Ismét sok értékes embert ismerhettem meg! A kritizálók meg sunnyogjanak el melegebb éghajlatra… Én boldog vagyok, hogy segíthetek, hogy részese lehetek ennek a Fesztiválnak és az egész vegán életmódnak! Lehet utánunk csinálni!


Még egyszer köszönöm és áldás mindannyitoknak! Köszönöm, hogy olvastok, hogy velünk vagytok! Hála és áldás Nektek! Értetek vagyunk!!

Legvégül, de nem utolsó sorban köszönöm a profi fotókat, (némelyeket ő készített rólunk, nem csak mi) Dóri Tamás Hunornak, az Innomotion Stúdió alapítójának. Neki is ízlett a kőrözött. :) http://innomotion.me/  Facebook oldal: https://www.facebook.com/Innomotionstudio

Kérünk egy like-ot, ha jól érzetétek magatokat az idei év Vegetáriánus Fesztiválján! Köszönjük!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!