Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. március 12., kedd

Mennyit ér neked a szemed világa? 2. rész



………..folyt következik………


Lézeres szemműtét

Tulajdonképpen inkább nevezném beavatkozásnak, javításnak, semmint műtétnek. Ettől a szótól sokan megijednek, és idegennek és veszélyesnek érzik az egész műveletet.

A Saint James Szemészeti Központ klinikáján csúcstechnológiájú lézerkészülék segítségével végzik a lézeres látáskorrekciót. A lézer stabil, megbízható, pontos és egyenletesen alakítja ki a felszínt, gyors és fájdalommentes. A műtétet, ami mindössze pár perc, tapasztalt lézermérnök felügyeli. Jelen van a doktornő és az asszisztens, akik mindenre nagyon figyelnek és elmondják pontosan mi fog történni. Jó érzés, hogy az emberre odafigyelnek, ott vannak és nem csupán egy gép alá fekszik az ember.

A lézertechnika speciális, nem kell tőle félni, nem fáj, és nagyon gyors, nagyon pontos. Valóban élesen lát az ember, és ezt nem igazán lehet megfizetni, főleg ha előtte 20, vagy több évig nem látott.

Mi is történik, hogyan kell ezt elképzelni?

Az első alkalom egy vizsgálat, Budapesten, a Saint James Szemészeti Központban. Nagyon barátságosak, már a telefonban csilingelő hang bátorít, hogy menjünk bátran és valóban kedves hölgyek fogadnak bennünket! (És itt megállnék egy pillanatra! Nem azért ennyire kedvesek, mert ott hagyunk kétszázezer vagy akármennyi forintot! Sajnos sok olyan cég van, aki erre magasról tesz, és akkor is bunkón, udvariatlanul viselkedik, ha fizetünk nála, ha nem! Az emberi jó szándék és kedvesség vagy meg van egy cégnél vagy nincs, pénztől, vásárlótól függetlenül.)

Színes, barátságos környezet fogadd bennünket, egyáltalán nem klinikai érzésem van, hanem mintha egy családi házban lennénk. És a kollegák egymáshoz való viszonyulásuk is családias. Átesek pár fájdalommentes vizsgálaton, a doktornő Dr. Kovács Andrea nagyon kedves, akár csak Kata, a mindig mosolygós asszisztens.

Következő alkalommal már a műtét következik, amennyiben erre alkalmas a szem. Ellátnak bőven szemcseppekkel, még egyszer megvizsgálnak és aki kér nyugtatót az kaphat. Extra kényelmes fotelban várakozunk izgatottan már a műtét előtt pár perccel. Aztán behívnak… az utolsó lépéseimet kissé lassan teszem meg, mert eszembe jut, most ez egy hatalmas lépés az én életemben! Ha ebből a szobából kijövök, már élesen fogok látni!

Lefekszem a ”műtő”ágyra, még egyszer mindent alaposan megnéznek, gépet beállítanak, majd egy szerkezettel kitámasztják a szemhéjat, mert hát ugye nem ildomos pislogni a beavatkozás közben. Egyébként, ha ez megtörténne, vagy bármilyen elmozdulás, pl: fej elmozdulás, a gép azonnal leáll, ennyire intelligens.

A doktornő mindent kommentál, ez nagyon sokat számít, megfogja a fejem, ami egyrészt biztonságos, másrészt jóleső, mert ház izgulok, és jól esne egy kézfogás! Az emberi érintés rettentően fontos, főleg az ilyen helyzetekben! Mert lehet az ott dolgozóknak ez már rutinfeladat, de nekünk, akik most először és – remélhetően utoljára - fekszenek ott, ez ismeretlen, idegen és bőséges izgalommal járó kihívás.

A doktornő elmondja azt is hány másodperc! lesz a művelet. Bevallom, számolom én is. Megnyugtázom, valóban annyi volt… Utoljára még egy – egy csepp a szembe, és fel is ülhetek. „Lát?”- kérdezi a doktornő. „Igen látok!” – felelem.

Műtét után…

Egy védő kontaklencsét helyeznek fel a szememre, kapok szemcseppeket, majd minden jót kívánva elengednek haza. Napfényre csak napszemüveggel szabad kimenni! Pár napig nagyon kell figyelni a fertőzésveszélyre, a tisztaságra ezért mi még a műtét előtt alaposan kitakarítottunk, és fertőtlenítő kéztörlőt használtam kezem, arcom tisztítására, gondosan ügyeltünk arra is, hogy a WC – fürdő rendszeresen fertőtlenítve legyen.

Két – három napig pihentem, sokkal aluszékonyabb voltam, mint általában, csepegtetni kell rendszeresen és pihentetni a szemet. Éreztem idegen érzést, de főleg a kontaklencse miatt, én előtte soha nem hordtam ilyet. Éreztem a műtét utáni napokban szúrást, lüktetést is, de ez a gyógyulás miatt van, és eddig mindenki túlélte, kibírta, én is :)

Mindenkinél más lehet a gyógyulási idő és a tünetek. Van, aki nem is érzi hogy kontaklencse van a szemén, van, akinek jobban fáj a szeme ebben a pár napban, van, akinek kevésbé. Néha homályosodás felléphet, de ez is eltűnik. A lényeg, hogy élesen látunk, pár nap múlva ezek a kellemetlen tünetek is elmúlnak. Három nap múlva ismét kontroll, kiveszik a védőlencsét és élhetjük az életünket, immár látón!

Miért a Saint James Klinikát választottam?

Minden tekintetben jobbnak találtam a konkurens cégeknél. Először is, ugyanazt a pontos, precíz, megbízható műtétet végzik, mint máshol, de jóval kedvezőbb áron! Ez abszolút de nem utolsó szempont!

Másodszor, a weboldaluk munkájukról árulkodik. Jól áttekinthető, szimpatikus, letisztult, és jól informált. Üzenethagyás után azonnal felhívtak, mindig segítőkészek voltak és türelmesek, kérdezhettem bátran és nem éreztették azt, mint a legtöbb cég: „mi a fenét kérdezel már annyit, vedd meg, és kész!” A telefonbeszélgetés volt az, ami eldöntötte bennem, ők lesznek azok, akikhez elmegyek, ártól függetlenül, bár az ár is jó, mert nagyon nem mindegy, főleg ha fizetünk, hogy hogyan bánnak majd velünk a műtét napján. Ha egy cégnek nehezére esik a jó telefonszolgáltatás, milyen lehet a műtét napján?!...

Harmadszor: orvosi garanciát vállalnak a lézeres látásjavító kezelésre!

Valóban nem csalódtam a Saint James Szemészeti Központ dolgozóiban! Továbbra is megerősítette bennem a tényt, hogy megéri magánklinikára menni, bármi miatt is, mint igénybe venni az olcsó SZTK kezeléseket. Magánklinikán az ember valóban emberséget kap, türelmet, figyelmet, gondoskodást. Azt gondolom és tapasztalom ezt nagyon kevés TB támogatott hely tudja elmondani magáról.

Végezetül még valami: nem kellemetlenebb maga a műtét, egy nőgyógyászati vizsgálatnál, vagy rákszűrésnél!

Ajánlom mindenkinek szíves figyelmébe a Saint James Szemészeti Központot! Bátorkodjatok felkeresni őket, nem fogtok csalódni! A vizsgálat ingyenes! Kérlek, mielőtt felkeresnéd őket, mindenképp informálódj a honlapon!

Mennyit ér neked a szemed világa? 

Ezzel kezdtem a cikkem… ami aztán elég hosszúra sikerült. Nehéz szavakba önteni, vagy pénzben meghatározni szemünk világának értékét. 20 évig nem láttam jól. Közben kétszer elment a látásom, teljesen sötét lett minden, azt hittem megvakultam. Most hogy látok, élesen, új világ nyílt ki számomra. Ha azt mondom, hogy 130.000 Ft egy szem, és örökre élesen látok, azt kell hogy mondjam nem pénz érte! Egy tv, vagy laptop ára, azért hogy jól láss, életed hátralevő részében!

A kérdés az, hogy, megér-e neked ennyit a szemed világa?

Mindenfélére – háztartási eszközök, összejövetelek, események, ruhák, utazások… stb … - elköltenek az emberek ennél jóval többet! De amikor a szemük a tét, akkor az drága! Akkor az luxus! Akkor arra nincs pénz! Pedig mi lehetne drágább kincsünk a szemünknél? Ezt csak az tudja jól, aki nem lát, és viseli ennek kellemetlenségét, fájdalmát a mindennapokban!

Ha te is elhatároztad magadat, hogy kész vagy ezen változtatni, akkor csak bátorítani tudlak!

Tartozz azok közé, akiknek fontos a látásuk, és tesznek is érte!

Kaptam a Klinikától 2 darab 40.000 Ft-os bónt, lehetőséget. Ezt azoknak tudom felajánlani, akik élnének a Saint James Klinika nyújtotta kiváló lehetőséggel.

Kérjük, csak akkor jelentkezz:

  • - ha valóban megszeretnéd műttetni a szemed
  • - ha tényleg élesen és jól kívánsz látni az életed hátralevő részében
  • - ha valóban felkészültél lelkileg és testileg is az új látható világra
  • - ha valóban meg akarsz és meg is tudsz válni a szemüvegedtől
  • - ha részletesen áttanulmányoztad a Saint James Klinika honlapját
  • - ha műthető vagy! (Ezt természetesen alapos kivizsgálás után tudják biztosan megmondani, de az első szűrés, már önmagadnak azonnal kiderül a Saint James Klinika honlapjára kattintva. Itt leírják ki az, aki biztosan nem esélyes.)
  • - ha ki is tudod fizetni az árát akár részletekben, akár egyösszegben
  • - ha valóban komolyak a szándékaid

Jelentkezni a „SZEMÜNK VILÁGA HETÉBEN” lehet, március 11.-től – 17.-ig, ”szemműtét” jeligével, a szaffinakukaccitromail.hu címen.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Következő cikkünkben a szemerősítő ételekről olvashatsz!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!