Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. november 5., péntek

Vegán Halloween Party élménybeszámoló




Hangulatot, zenét, úgy sem tudom átadni Kedves Olvasó, így érd be rövid írásos beszámolóval.

Miután mindenkit bemutattam az asztaloknál, és elejtettünk pár viccet, még öntudatlanul is, kezdődhetett a „vegán beavatás”. Ami nagyon megmaradt mindenkinek, és nagy nevetést váltott ki, hogy az elején, amikor bemutattam Károlyt, azt mondtam: „a blog informatikusa, menedzsere, és részben a férjem”. Hát igen, részben, mert ő a legjobb barátom, a bizalmasom, a szeretőm, a társam, a férjem, a leendő gyermekeim apukája, és ki tudja még micsoda! :) Ő a blog háttere, az informatikusa, a kapcsolatépítő, a menedzser. (Nem mintha gyengélkednék kapcsolatépítés területén, lényegében együtt sokkal könnyebb, és közösen hozzuk meg mindig a döntéseket, kivel, hogyan működünk együtt.) Köszönöm neki a sok támogatást, és hogy létre jöhetett az ő segítségével ez a rendezvény!

Köszönöm Agg Liliánának, a rengeteg segítséget, pakolást, díszítést, a Halloween szalvétákat, és még a jegyek szedésére is maradt energiája!

Köszönöm Blaskó Istvánnak az előadást, mely más szemszögből világította meg az emberek hozzáállását az egészséghez, betegséghez.

Köszönöm a Zöldboltnak, Naturporta Bioboltnak, és Enyedi Lászlónak a közreműködést.

Továbbá köszönöm minden kedves vendégnek, aki eljött a rendezvényre, végig hallgatták az előadásokat, zokszó nélkül, hát ez nem semmi! Nélkületek nem jött volna létre ez a Party!

Gyertyafényben úsztam, és kellemes füstölő áradat vett körül, kezdődhetett az előadás….

Én az élő ételekről tartottam előadást, megemlítést tettem öt fázisról, melyen az emberek általában keresztülmennek, vagy kell menniük, mire eljutnak a valódi egészség tudathoz, ráébrednek önmaguk természetességére, és hogy a természet részei, nem elválasztható elemek. Kiveséztem egy kicsit az egészség szót, mely annyira divatos manapság. Bemutattam a zöld löttyöt, a hús helyettesítő tökös fasírozottat, és egyéb más élő finomságokat, melyek csak arra vártak az asztalon, hogy elfogyasszák őket! Említést tettem arról, hogy miért nehéz átszokni erre a vegán étkezésre. Mi gátolja meg az emberi tudatot, lelket, mi az a két tényező, ami kisarkítva, lecsupaszítva, végső soron az igazi ok.



Végezetül felsoroltam pár gyakran fogyasztott, és idénynek megfelelő gyümölcsöt, zöldséget, magokat, melyeket fogyasztunk, és hogy az milyen hatással van az emberi szervezetre, milyen gyógyítási, erősítői feladatot lát el bennünk.

Ezután férjem, Nagy Károly állt ki a vegán táplálkozással kapcsolatban. Ő a keleti filozófiáról beszélt, a színekről, ízekről, és azok gyógyító hatásairól. Mindenki kapott egy kis öt elem ábrát, így Károly bevonta a közönséget az előadásába, nyomon tudta követni mindenki éppen milyen elemhez tartozik, és ennek milyen energetikai hatása van.

Blaskó István a szellemi úton történő gyógyulásokról számolt be, melyet már több orvos itt Magyarországon is követ, elismer. Mindenkit megnyugtatott, nem szellemekről fogunk hallani, (pláne, hogy halloween est volt) és kísértet járásról. István arról az Isteni erőről beszélt, ami mindannyiunkat körülvesz, és bennünk is ott szunnyad, de sokszor nem engedjük a felszínre törni. Nem engedjük meg önmagunkkal a lelki kapcsolatot, és ezáltal közelebb kerülni a teremtőhöz. Kiemelt egy férfit, egy gyógyítót, akik már fizikai testben nem él közöttünk, de lénye a mai napig segít a betegeken a gyógyulásban. A férfi Bruno Gröning.

Az előadás végén lehetőség volt személyes konzultációra, amivel sokan éltek is, örömünkre! Az asztaloknál nagy volt az érdeklődés az ételek, termékek iránt. Mindenki nagyon várta a torta felszeletelést, az első élő puding evést, nagy kíváncsiság volt a zöldlötty, és a többi levek körül, és hát a fasírozottért is többen jöttek vissza repetázni, ami számunkra elismerés! A csíra (két tálcányi) sec-perc alatt elfogyott! A boszorkányvér, a gyömbérkoktél és a szelleműző leves izgalmas kíváncsiskodást aratott.


Karesznál jelentkezni lehetett ingyenes regenerációs elemzésre, melyet többen meg is tettek, és érdekesség képen, szinte csak Föld, és Fa jegyű emberek voltak közöttünk a partyn.

Rengeteg kérdést kaptunk, mit, hogyan készítünk, mivel helyettesítünk, így valószínű legközelebb, gyakorlatiasabb kérésekről is fogunk beszélni az előadáson. Felmerült már egy felkérés eshetősége is, aminek szintén nagyon örülünk.

Itt a könyves asztalunkat láthatjátok, Lénárt Gitta: Élő ételek könyvét lehetett megvásárolni, illetve a szellemgyógyászattal kapcsolatos anyagot lehetett hazavinni, mely egyben invitáló egy mozibelépőre, ne persze, nem a Plázába! A film is a gyógyítással kapcsolatos, sőt gyógyulások is történtek a film alatt, erről a Programajánlóban fogok írni, később. Liliána, és Blaskó István áll az asztalnál.

Ezen a képen a Zöldbolt képviselőit láthatjuk. Karcagi Péter a bolt társtulajdonosa éppen lelkesen segít az érdeklődőknek. Náluk a környezetünk tisztántartásához való természetes alapanyagokat tudtuk megvásárolni, illetve ezzel kapcsolatos könyveket.

A Naturporta biobolt asztalát láthatjuk, Mártikával, az egyik tulajdonossal. Náluk csíráztató edényeket lehet megvásárolni, magokat, extra szűz olajokat és egészséggel kapcsolatos könyveket tettek ki.

A Sunrider asztalánál Enyedi László (bár a ezen a képen őt most nem láthatjuk) és kollégái képviselték az egészséget. Amit náluk kiemeltem, az a zöldség és gyümölcsmosó, mely eltávolít minden szennyeződést, viaszréteget, permetszert, lárvákat, és petéit. (Részletesen írtam erről: Itt)

207 db gombócot készítettünk.

Tökös fasírozott paradicsomszósszal tálalva

Halloween Torta

A hangulat jó volt, nem gyújtottunk fel semmit, és nem jött kísérteni egy szellem sem…talán jobb is…Bár kitudja, lehet egy sarokban meg húzódott egy régmúltban élő vegán kutató, aki felsóhajtott magában: „ Na, végre, 2010-ig kellett várnom erre a pillanatra, hogy elismerjék a munkámat, a kutatásaimat!”

Részt vennél idén egy Vegán Karácsonyi Partyn Veszprémben?

Szavazás az oldalsávban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!